Завърши срещата на министър-председателя Бойко Борисов с привърженици на футболния клуб „Левски“.

„Не сме тук, за да защитаваме корпоративни, частни интереси, лицензи и не ни интересува Закона за хазарта. Това, което нас ни интересува, е единствено и само какво се случва с „Левски“, какви са вашите виждания и как ще я караме оттук нататък. Има напрежение сред хората, задават въпроси. В последните години е ясно, че без намесата на държавата, не се получават нещата. Странен е начинът, по който собствеността се прехвърля от едни на други. Явно отнякъде се дърпат конците. Как ги виждате Вие нещата“, заяви Степан Хиндлиян, председател на Националния клуб на привържениците на Левски.

„Аз също съм левскар. Но вие сте тези, които обвързахте двете теми. ФК „Левски“ е нещо, което го има, ще го има и пак ще го има. Ако искате да го има този футболен клуб, във вида, в който вие си го представяте, акциите трябва да са си при вас. И да си държите управлението на клуба. Както е в Барселона. Толкова по модела.

След като се направи проверка от финансовата инспекция, този доклад идва при мен. Това го даваме на прокуратурата. Къде е Левски? И вие ме плашите с бунтове. Какво искате ние да направим? Да скрием този доклад? Не можем да го скрием. Аз съм длъжен да вярвам на тази институция.“, отбеляза премиерът Борисов по време на срещата.

В разговора участват също министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

ВИДЕО: Министерски съвет