Британското правителство ясно даде да се разбере, че нито един професионален атлет в страната не може да бъде принуждаван да се завръща към тренировъчния процес и евентуално да играе. През последните дни има информации, че някои футболисти от клубовете от Премиър лийг отказват да подновят занимания от страх да не се заразят с коронавирус.
„Тренировките са личен избор на всеки – заяви спортният министър Сали Мъндей. – Факт е, че очакваме отделните спортове да се завърнат към тренировките в даден момент, но всеки сам си решава кога това да стане. Всеки спорт трябва да оцени какви са рисковете за него.“
Днес Министерството на културата, медиите и спорта излезе със специален протокол от 14 точки, в който е описано как най-безопасно спортистите да се завърнат към нормалното си ежедневие. Този документ обаче не е със задължителен характер и не замества официалните препоръки на Министерството на здравеопазването.
Правителствените стъпки за подновяване на тренировъчния процес са основно две. Първата е тази, която футболните клубове вече възприеха и спазват: индивидуални тренировки при спазване на дистанция. Втората е тази, която предстои: провеждане на занимания на групи, където спортистите и помощен персонал са в близък контакт.


предишна статияОбявяват извънредна епидемична обстановка в България!
Следваща статияАгентът на „син“ ас: Има голяма вероятност да не остане в Левски!