След като видях вчера джирото на акциите на „Левски“, съм категоричен, че нищо не е станало – собственик на акциите е Георги Попов. Това обяви в интервю за предаването „Тази неделя“ по bTV юристът проф. Огнян Герджиков.

„Джиросва се на гърба, когато има много записи и този гръб не стига, залепя се бял лист, на който продължават джиросванията. Това е един единен документ. Във всеки момент трябва да може да се проследи редът на джирата“, обясни проф. Герджиков.

Бойко Борисов е собственик на Левски, въпреки че премиерът отказа да приеме джиросаните му от Васил Божков акции. Сделката е едностранн…

Той уточни, че когато е направил първите коментари, не е виждал документите. И тогава е казал, че акционерът става такъв, след като бъде вписан в книгата на акционерите, а не автоматично. „Вчера видях т.нар. джира и се плеснах по челото – това, което е, не е никакво джиро. Младите биха му казали пунта мара“, обяви професорът. Според него в случая става въпрос за непознаване на закона.
Юристът коментира и отнемането на Националната лотария от Васил Божков. По думите му това е станало в нарушение на Конституцията и ще даде основание на Васил Божков да осъди държавата.
Какво се случи по-рано?

В своята Facebook страница вчера бизнесменът Васил Божков заяви: „Даваме шанс на г-н Борисов да прехвърли акциите явно и прозрачно“. Междувременно министър-председателят Бойко Борисов подчерта, че не се е съгласил да приема акциите на синия клуб.

„Даваме шанс на г-н Борисов да прехвърли акциите явно и прозрачно.“
Това заяви на Фейсбук профила си собственика на Левски Васил Божко…

Божков публикува хронология на джирата на акциите в последните години, като според него „г-н Борисов от 10 години прехвърля собствеността на „Левски“ тайно и задкулисно“. „Сега му дадохме шанс да го направи явно и прозрачно“, написа още той.
Георги Попов, който също се намира в Дубай, заедно с Божкжв, сподели в телефонен разговор за предаването „Тази събота“ по bTV, че се е свързал лично с Наско Сираков, който е готов да приеме акциите на „Левски“.

Темата продължава и в тези материали.