„Ако имам 22 млн., ще издържам „Славия“ 10 години и няма да излезе от шестицата.“ Това каза президентът на ПФК „Славия (София)“ Венцислав Стефанов в коментар, че Васил Божков е дал 22 млн. лв. за „Левски“.

В интервю за bTV той допълни, че не разбира за какво са дадени тези пари.
Стефанов допълни, че бизнесменът Васил Божков не би рискувал да призовава феновете на „сините“ да протестират по време на двете им срещи:
„Божков е умен човек. Няма да си направи сепуко сам. Не би трябвало нито един от ръководителите на футболни клубове да прибягва до този начин на действие – да кара привържениците си да ходят да протестират. Ако не можеш да се справиш с тази задача, която имаш, по-добре си подай оставката и си търси друга работа, но не да създаваш безредици в държавата. Проблемът при Васил Божков е със стари партньори. Познавам го. Не сме приятели, нито съдружници, но го познавам от дете – умен, интелигентен, много добър математик. Едно време с един негов приятел правеха демонстрации – смяташе 6-цифрени числа, умножаваше и делеше. Нещо, което малко хора могат да го направят. Как понатам са се развили нещата, не мога да кажа. Сега сме 2020 г. Божков е от 1991-1992 г. в този бизнес. Колко хора минаха и колко правителства? Защо сега изведнъж всичко се изсипва. Може би е трябвало преди това да има някакви ограничения, някакъв ред и нещата щяха да бъдат нормални.“

На въпрос кой смята, че трябва да е следващия председател на българския футболен съюз Стефанов отговори: „Кой трябва да е – ще си запазя моето мнение за конгреса. Вие нали знаете какво значи лоби? Човек, който може да създаде лоби.“

Загриженост за съдбата на „Левски“ изразиха в предаването „Лице в лице, по БТВ от Тръст „Синя България“, които …

Венцеслав Стефанов коментира и изказването си от преди дни, че Димитър Бербатов не е подходящ за президент на Българския футболен съюз, тъй като е предал националния отбор при отказването си през 2010 г.
„Когато става въпрос да носиш националния герб, да защитаваш честта на България, и ти кажеш: „Аз се отказвам!“, не може да бъдеш друг човек. Това е най-голямата чест – да защитаваш националния герб и да си изплюеш и дробовете на терена. Много е хубаво отстрани да гледаш как други вадят кестените от огъня. Неговата намеса в мачовете, в които се отказа, може би беше решаваща. Защо ще иска да управлява футбола в държавата? Той се отказа да бъде футболист, а иска да бъде шеф. Това е много голяма простотия: Йордан Лечков и България. Защитаваш България, не защитаваш на Йордан Лечков имота!“, каза Стефанов.

Според него слабите резултати на футболния терен на националния отбор в последните години се дължат на неправилна политика на държавата.
„Ние сме надолу след 1995 г., след като мина това поколение, което беше създадено през социализма. Следващото няма база, нямаше начин как да се създадатфутболисти. Къде се възпитават хора? В семейството. На 20 години може ли да го формираш като личност? Изключено е! Държавата е абдикирала от спорта от 90-та година. Сега казваме, че ще дадем 3-4-5 милиона на всички федерации. За петанка и за фехтовката са добри пари, но за футбола, баскетбола, волейбола… Това са спортове, които искат много средства“, каза още Стефанов.