Главният треньор на Барселона Кике Сетиен няма да остане в клуба през следващия сезон. Според Goal.com това се дължи на факта, че отношенията на 61-годишния специалист с играчите са се объркали.

Както играчите, така и ръководството на клуба са сигурни, че е по-добре да се разделят със Сетиен в края на сезона. Това ще се случи, ако в близко бъдеще не настъпят драстични промени.

Договорът на специалиста е насрочен за 2,5 години, но повечето от членовете на съвета на директорите вече са решили да се разделят с треньора. Лидерите са разочаровани както от резултатите, така и от играта на екипа и от изявленията на Кике. Клубът започва да смята, че назначаването му е грешка.

Някои от играчите не разбират изискванията на Сетиен, други са недоволни от неговите методи и по-голямата част от отбора е негативна от изявленията на треньора на пресконференции, където понякога той говори за конкретни играчи.

Ако в последната част на сезона нещата се влошат, Барселона може да покани Гарсия Пимиента от Барса Б или Шави на поста главен треньор. Кике може да запази поста си само в случай на победа в Шампионска лига.