Спортният директор на Нефтохимик – Недялко Москов – никога не е криел симпатиите си към Левски. В предаването „Кота Спор“ на KotaSport.com, той коментира ситуацията на „Герена“.

„Левски за първи път намери сериозен спонсор в лицето на Васил Божков. Знаете той какви неуредици имаше с държавата. Неща, които са много над мен и над вас. Нещо, от които сме далеч. Той обаче имаше проблеми с държавата и отборът отиде към криза. Мисля, че Левски бяха тръгнали добре и финансово, и организационно. Връщаха се дълговете. Друг е въпросът отборът как беше спортно-технически. Аз не съм съм очарован от това, което беше чисто футболно. През пролетта, преди пандемията и проблемите с г-н Божков, Левски нямаше спечелен мач. Изключвам двубоя с Лудогорец за Купата, в който нямаха удар във вратата. Спортно-технически имаха проблеми, но може би на Петър Хубчев му трябва време да направи добър отбор. Надявам се нещата да се оправят, макар че ще е много трудно.

Специално за тотото съм коментирал с много футболни хора. Ако г-н Борисов наистина иска да помага на футбола, тези 12 милиона, които ще ги дава на Левски, аз съм си левскар, но с възрастта вече разсъждавам по-трезво, и мисля, че тези 12 милиона трябва да ги разпредели 7 милиона на цялата „А“ група и 5 милиона на Втора лига. Ето, предлагам го, ако може да ме чуе г-н Борисов. Ето, като има отбор, който знае, че ще вземе 300 хиляди лева само от влизането си във Втора лига, ще има стимулация. Това е бюджет от 30-ина процента, който ти го осигурява държавата. Така тотото може да помага на футбола. Но, да се дадат на един отбор, за мен ще е грешка, дори и този отбор да е Левски.

Според мен Левски ще намери спонсор. Но това, което тръгнаха да правят с толкова скъпи футболисти, трансфери, заплати… Както каза един мой приятел – Венци Стефанов – в школата имат треньори на треньорите – това е несериозно. Имат треньор на треньора, а нито един юноша не играе в мъжкия отбор, освен Станислав Иванов. Надявам се да се оправят нещата – и в Левски, и в ЦСКА, да има футбол. Имам симпатии към Лудогорец, но искам да се променят нещата във футбола – да може и Левски, и ЦСКА да станат шампиони, и Локо, и Ботев – да се развали хегемонията на Лудогорец.

Футболът на Петър Хубчев е малко по-различен от моите виждания. Той изповядва негов футбол, на който аз не съм фен. Аз обичам повече атрактивния футбол, какъвто изповядва Мъри Стоилов. При Хубчев един мач, ако не можем да го спечелим, не трябва да го губим. А аз не мисля, че Левски трябва да разсъждава така. В България истината е, че трябва да се дава път на младите футболисти и на младите треньори“ коментира Недялко Москов в предаването „Кота Спор“ на KotaSport.com.

Цялото предаване с Недялко Москов може да изгледате в прикачения видеофайл, както и в Youtube канала на KotaSport.com ТУК.