Декларирам готовността си за стабилизиране на футболния клуб в рамките на 2-3 месеца и подобряване на финансовото ум състояние.

Като жест към всички футболисти, фенове и симпатизанти на ПФК „Левски“ поемам ангажимент 80% от годишната печалба на ЖИ-ПИ-ГРУП БЪЛГАРИЯ ЕООД да се представя на Футболния клуб, за да може той да продължава своята реализация.

Надявам се приемате моето предложение и заедно тръгнем по пътя на успеха и реализацията на клуба“. Писмо с това съдържание е изпратил до медиите 20-годишният Венцислав Манчовски.
Във Facebook профила си „Биволъ“ написа следното по този повод: „Наистина не виждаме никакъв проблем 20-годишният Венцислав Манчовски от с. Горна Кремена, който е регистрирал фирма Жи-Пи-Груп с 10 лв. капитал през януари т.г., да вземе акциите на Левски. Съдейки по името на фирмата нея я очаква бляскаво бизнес бъдеще, захранвано щедро с обществени поръчки, така че ще има и за спорта. И за културата. И за бахура..“.

Явно малко хора знаят кой всъщност е 20-годишният младеж, поискал акциите на „Левски“, заради които днес, 13 май, Сашо Диков стоя пред Министерския съвет, за да предаде акциите на Бойко Борисов и му беше казано, че премиерът не може да ги приеме.
И така, кой е Венцислав Манчовски?
Това момче сега е на 20 години, но големите му „постижения“ датират отпреди около четири години. Тогава за първи път името му се появява публично, когато поиска от зам.-председателя на ГЕРБ тогава Цветан Цветанов компютри за гимназия в Мездра, където учи. И ги получи.
 

 
През 2018-та младежът попадна на вниманието на прокуратурата, защото имаше сигнал, че е подписал писмо като представител на ЮНЕСКО за подкрепа на благотворителен концерт в зала „Колодрума“ – Пловдив. За целта неправителствена организация, която продавала билети за несъществуващ концерт, поиска от местния парламент в Пловдив да предостави залата безвъзмездно, както и 14 500 лева за подкрепа на инициатива в помощ на бедни деца. От Общинския съвет в Пловдив тогава се усъмниха в истинността на документа, а от ЮНЕСКО декларираха, че нямат нищо общо с това събитие.
Фирмата „Жи Пи Груп България“ ЕООД е регистрирана през януари т.г., Той е неин собственик и управител, но, видно от писмото, е и изпълнителен директор.
През април месец тя обяви накуп две поръчки. Едната за компютри на стойност 28 000 лева без ДДС, а другата – за хартия, консумативи канцеларски материали и пощенски пликове – на стойност 109 000 лева без ДДС. Посочено е, че поръчките се обявяват в изпълнение на „Рамково споразумение по изпълнението на Национална програма „Великден за всеки“ и Национална програма „Надежда“ от Програмата за управление 2020-2024″, каквито Actualno.com не намери да съществуват.
На 20-ти април управителят-изпълнителен директор е назначил 4-членна комисия, която да избере изпълнител. В нея са баба му Вера Манчовска, дядо му Георги Манчовски и леля му Цветелина Манчовска.

Фирмата, с която той иска да подкрепи футболният клуб, е с капитал 10 лева. И от януари досега едва ли е развила някаква съществена дейност, за да се ангажира с толкова солидно финансиране, от което се нуждае ПФК „Левски“.
В сайта ѝ тя е представена като строителна – за автомагистрали, пътища и улици, жп инфраструктура, съоръжения за спорт и отдих, летища, ВиК и пречиствателни станции, обществени сгради. А в страницата ѝ във Facebook се рекламира като изпълнила 698 строителни проекти, 1106 започнати и 4469 доволни клиенти. А тя няма нито един строителен обект. Фирмата не е вписана и в Камарата на строителите.

Венцислав Манчовски се представя като завършил средното образование в Професионална гимназия „Алеко Константинов“ град Мездра със специалност „Кетъринг и ресторантьорство“, но той не е завършил, макар да е учил, информираха от там.
В биографията си е посочил, че през 2019 година печели Трансграничен проект, финансиран по Норвежкия механизъм „Трансгранично сътрудничество България – Кипър“ участва в проекта като координатор от страна на България. Такава програма обаче Actualno.com също не откри.

 
Когато през април новоизлюпената фирма публикува документацията като възложител на обществени поръчки, Actualno.com отрази новината, със съответните пояснения и въпроси. Статията бе със заглавие „Най-младият български „Остап Бендер“ стана публичен възложител“, като тогава търсихме г-н Манчовски за коментар, но не успяхме да се свържем с него.
Почти месец по-късно в редакцията на Actualno.com постъпи „Право на отговор“ от Манчовски. Писмото започва така: „Има страшно много неверни твърдения, касаещи личния ми живот, професионалната ми кариера и бизнеса, който от няколко месеца развивам на територията на страната…“. Сега вече г-н Манчовски явно се прицелва и във върхове на футболното поприще …