Снимка: БГНЕС

Заради зачестяващите случаи на коронавирус из Европа, баражът между България и Унгария за Евро 2020 е под въпрос. Мачът трябва да се играе на 26 март на стадион „Васил Левски“, но заради коронавируса има вероятност всички плейофи да бъдат отложени.

Очаква се във вторник УЕФА да се събере на годишния си конгрес в Холандия ина спешна среща да реши бъдещето на всички важни срещи – както в клубния футбол, така и на национално ниво. За момента управата на европейския футбол не дава индикации, че планира отлагане на елиминационните фази на евротурнирите или провеждането на Евро 2020, което ще се играе на територията на 12 държави. Решението обаче ще бъде взето от всички членки на УЕФА, а официалната позиция ще стане ясна в рамките на следващите 48 часа.
Заради все повечето случаи на зараза в Италия бяха отложени цели пет мача, като сред тях е и мегадербито на върха Ювентус – Интер. Освен важните баражи и самото европейско първенство, вече започна и решителната фаза на двата най-силни клубни турнира – Шампионска лига и Лига Европа.

Actualno.com

Етикети:
България бараж Унгария Евро 2020