В първия ден от Европейското първенство за кадети Деян Божков спечели сребърен медал при кадети до 45 кг. В конкуренцията на 30 състезатели нашето момче показа страхотна игра и до финала не остави никакъв шанс на своите противници. В първия кръг Деян победи представител на Беларус с 18:12, във втория – румънец с техническо превъзходство. В битката за медал Дидо отказа представителя на домакините, който беше отстранил в предишната среща, актуалния световен шампион от Русия. Нашето момче победи с голяма разлика и дисквалификация на противника, заради натрупани наказания. На полуфинала Божков беше блестящ и не остави никакви шансове на таекуондист от Великобритания, като  го победи с 19:9. Независимо от краткото време за почивка между срещите, Деян излезе на финала решен да спечели златния медал, но малко не му достигна да победи сребърния медалист от миналото европейско първенство от Русия.

Ларен-Нур Райчева при кадетките до 41кг бе на косъм от медал, след като победи Румъния 19:16 и Кипър 39:26, но отстъпи на четвъртфинал от традиционно силната Русия.

Георги Стоев-Нинджата пък имаше много тежък жребий при най-леките кадети до 33кг и загуби, но след много добра игра от Русия с 6:12. Впоследствие руснакът премаза всички противници в пет срещи, победи и настоящия световен шампион от Украйна на финала и стана европейски шампион!

Страхотен старт за българския отбор и очакваме още медали в предстоящите дни. За Марина Дор замина и втората група от наши състезатели. Това са треньорите Николай Богданов и Венцислав Михалчев, и състезатели

1. -47 – Ина Синурлийска (Гладиатор)

2. -45 – Христо Богданов (Кентавър)

3. -48 – Любомир Богданов (Кентавър)

4. -51 – Ангел Петров (Херея)

5. -55 – Даниел Ладжев (Августа)

6. -49 – Николет Костова (Гладиатор)

7. -49 – Християна Христова (Сунг-ри)